Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Ακόμη μια φορά... 20/03/2016

Αυτό που συμβαίνει σε κάθε μας αποστολή είναι μοναδικό. Δεκάδες από εσάς έρχεστε διαρκώς με χίλια δυο πράγματα. Εκεί που δείχνει ο χώρος να αδειάζει, ξαναγεμίζει. Η αποθήκη μας είναι μια εργατική μυρμηγκοφωλιά. Άλλοι να συσκευάζουν, άλλοι να φτιάχνουν έτοιμες σακούλες, άλλοι να φορτώνουν, άλλοι να ταξινομούν. Μία προετοιμασία ωρών κορυφώθηκε με ένα καραβάνι 12 επιβατικών αυτοκινήτων και 3 φορτηγών. Όλα γεμάτα τρόφιμα, είδη υγιεινής, ρούχα και παπούτσια.
Αφήσαμε στη Νέα Καβάλα ταξινομημένα ρούχα, παπούτσια, μπουφάν, πάνες, γάλατα και είδη πρώτης ανάγκης. Ένα φορτηγό και 4 αυτοκίνητα.

Στο ΕΚΟ διαθέσαμε πάνω από 1200 έτοιμες σακούλες (περιείχε η καθεμία φρούτο, ψωμί, μπισκότο, κρουασάν, χυμό) και αυγό στο χέρι. Εθελοντές μας από τα αυτοκίνητα δώσανε ρούχα, καλτσάκια, καρότσια παιδικά, μπιμπερό, σκόνες γάλα και κρέμα.
Ένα φορτηγό τελευταίο πήγαμε Ειδομένη. Πάνω από 3000 αυγά, ενάμιση τόνο φρούτα και 300 κιλά ψωμί. Βοηθήσαμε στη διανομή στο χώρο του Praksis.ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Μία κουραστική ημέρα με ανάμεικτα συναισθήματα.
Είναι δύσκολο να αποτιμήσει κανείς τα γεγονότα αντικειμενικά. Ανθρώπινη μας υποχρέωση όμως είναι να προσπαθούμε για το καλύτερο.
Ο στρατιωτικός οφείλει να πράξει από το αυτονόητο της δουλειάς του ως το καλύτερο που του επιτάσει η συνείδηση του. Το ίδιο και ο αστυνομικός, ο κρατικός υπάλληλος, ο υπεύθυνος, ο εργαζόμενος σε μία ΜΚΟ, ο συντονιστής, ο κάθε εθελοντής. Σε όλα τα θέματα, σε όλα τα προβλήματα, υπάρχουν λύσεις, αρκεί να θέλουμε. Ελπίζουμε να οδηγηθούμε σε μία τέτοια θεώρηση. Όχι μόνο για το προσφυγικό αλλά σε όλα τα θέματα της δημόσιας ζωής.
Για ν΄ αλλάξει ο τόπος μας χρειάζεται τόλμη και όλοι να προσπαθήσουμε για το καλύτερο.
Εμείς σαν απλοί εθελοντές, έξω από πολιτικές θέσεις, χωρίς να είμαστε οργάνωση ή ΜΚΟ, ξέρουμε πολύ καλά πως αυτό που μας αναλογεί το πράττουμε. Όσο μπορούμε και όπως μπορούμε. Προσφέρουμε από το υστέρημα και από τον ελεύθερο χρόνο μας. Κουβαλάμε πράγματα που μας τα δίνετε εσείς, οι εκατοντάδες συμπολίτες μας, που και σεις ξεπερνάτε τον εαυτό σας και προσαρμόζεστε στις ανακοινώσεις μας.
Εμείς όλοι λοιπόν, είμαστε κομμάτι της κοινωνίας και μέρος του Ελληνικού Κράτους.
Δεν είναι παράλογο λοιπόν να προσδοκούμε την ανάλογη συμπεριφορά.
Όλοι όσοι εκπροσωπούν το Κράτος είτε σαν σώμα ασφαλείας είτε ως αρμόδιοι, οφείλουν να θυμούνται πως υπηρετούν το σύνολο της κοινωνίας. Αυτό ξεχάσαμε στην Ελλάδα και χάσαμε τις αξίες μας.
Αυτό ακριβώς αν συμβεί και στο προσφυγικό, χιλιάδες θα αφανιστούν και εμείς ως έθνος θα εξευτελιστούμε μέσα στην ιστορία.
Είναι η ευκαιρία μας να οργανωθούμε σαν σύνολα, ομάδες και σαν κράτος. Το ανοργάνωτο και ο συμβιβασμός θα προκαλέσουν μεγάλο κακό στη χώρα μας στα χρόνια που έρχονται. Η λύση βρίσκεται στις καλοπροαίρετες αυτοοργανωμένες δομές που έχουν καθαρό στόχο. Η δράση των αυτόκλητων εθελοντικών ομάδων, δεν πρέπει να απαξιωθεί. Απεναντίας να αξιοποιηθεί. Να οργανωθεί και να συντονισθεί από επαγγελματίες-υπεύθυνους που θα κάνουν χρήση του δυναμικού για το κοινό καλό.
Είμαστε σαν ομάδα στην Ειδομένη 10 μήνες χωρίς να έχουμε σταματήσει ούτε μία εβδομάδα. Πηγαίναμε όταν κανένας δεν ήξερε το μέρος παρά μόνο λίγοι. Συνεχίσαμε παρόλα τα προβλήματα,γιατί βλέπαμε την πραγματική ανάγκη η οποία δυστυχώς συνεχίζει και σε μεγαλύτερο βαθμό ακόμη.
Τώρα οι προβολείς έχουν λάμψει πάνω στις λάσπες και οι κάμερες αποθανατίζουν. Πολλοί βοηθάνε, λίγοι θα συνεχίσουν όμως σαν θα φύγουν τα κανάλια. Έχει ξαναγίνει...Τώρα είναι η ευκαιρία λοιπόν να οργανωθεί όλο αυτό το μεγάλο κύμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
Πρέπει όλοι να μιλήσουμε και να απαιτήσουμε το καλύτερο για αυτούς τους ανθρώπους. Το καλύτερο και για τον δικό μας λαό. Γιατί δυστυχώς η μοίρα μας μπλέχτηκε.
ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ.

Δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε ΕΔΩ

Ο όποιος Πόλεμος θα τελειώσει
 όταν όλοι μας θα γίνουμε ουσιαστικά ενεργοί απέναντι στο κακό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΜΕΣΑ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου