Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΔΟΧΩΝ


ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ «ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ» ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΕ ΑΝΑΓΚΗ

Στην πόλη μας εδώ και καιρό, βρίσκονται αρκετές προσφυγικές οικογένειες σε σπίτια.
Πολλοί συμπολίτες μας έχουν παραχωρήσει άδεια σπίτια ή φιλοξενούν στα δικά τους, προσφυγικές οικογένειες. Οι ίδιοι συχνά συντηρούν αυτές τις οικογένειες με προσωπικά τους έξοδα, γεμίζουν όμως με αγάπη αυτούς τους ανθρώπους στα μέτρα των δυνατοτήτων τους. 
Υπάρχουν επίσης οικογένειες που έχουν ενταχθεί σε διάφορα προγράμματα φιλοξενίας του ΟΗΕ λόγω κάποιου σοβαρού λόγου υγείας συνήθως. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο αποκομμένοι και αβοήθητοι. Συχνά κάποιο μέλος τους βρίσκεται σε νοσοκομείο.
Υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, είδη καθαρισμού καθώς και ρούχα. 
Στα σπίτια αυτά ζουν βρέφη, γυναίκες έγκυες, γυναίκες που θηλάζουν, άνθρωποι με σοβαρές ασθένειες, παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές και πολλές άλλες εξειδικευμένες περιπτώσεις που χρειάζονται συχνά ακόμη και ιδιαίτερο διαιτολόγιο.
Το τελευταίο διάστημα απευθύνονται στην ομάδα μας όλο και περισσότεροι γνωστοί , εθελοντές, φίλοι και πρόσφυγες ζητώντας να βοηθήσουμε σε τρόφιμα, είδη σπιτιού και πρώτης ανάγκης.
Αυτό το γεγονός μας έκανε να προβληματιστούμε και να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε πιο ουσιαστικά.

ΕΤΣΙ σκεφτήκαμε να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα «ΑΝΑΔΟΧΩΝ» που θα νοιάζονται και θα φροντίζουν αυτές τις οικογένειες σε εθελοντική βάση για όσο διάστημα αυτοί μπορούν.
Σκοπός μας είναι να γίνει μια καταγραφή και χαρτογράφηση όσων περισσοτέρων προσφυγικών οικογενειών μπορούμε στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης
Στη συνέχεια θα κοινοποιήσουμε τις περιοχές που βρίσκονται οι οικογένειες και θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε ένα δίκτυο «γειτόνων» εθελοντών που θα βρίσκεται σε τακτική επαφή με αυτή την οικογένεια.
Κάθε οικογένεια θα μπορούσε να «υιοθετηθεί» από 3-4 άτομα τα οποία το δίκτυο θα τα φέρει σε επαφή και κοινή συνεννόηση.


Με αυτό τον τρόπο, στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε μια αμεσότητα και ουσιαστική επαφή ώστε να κοινοποιούνται τα προβλήματα και να συγκεντρώνονται σε μια κεντρική διαχείριση.
Η ομάδα μας «Αγάπη Χωρίς Σύνορα» παράλληλα θα προσπαθεί να εξασφαλίζει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, υποστηρίζοντας τους «Αναδόχους» και τις οικογένειες.
ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ή ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΣ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΕ ΜΗΝΥΜΑ (inbox): ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ- ΑΡΙΘΜΟ ΑΤΟΜΩΝ – ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΝΑΓΚΕΣ Κ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟ
Αφού συγκεντρωθούν τα στοιχεία θα δημιουργήσουμε έναν χάρτη που θα προσκαλέσουμε αναδόχους.
Τα "Σύνορα" μας περιλαμβάνουν βεβαίως και οικογένειες συμπολιτών μας που βρίσκονται επίσης σε ανάγκη. Πιστεύουμε πως η προσπάθεια μας εφόσον ευοδωθεί θα επεκταθεί σε όλη την πόλη μας κάτι που είναι και στόχος μας.
ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ


Δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε ΕΔΩ ( Άμεσες Ανάγκες)

Ο όποιος Πόλεμος θα τελειώσει
 όταν όλοι μας θα γίνουμε ουσιαστικά ενεργοί απέναντι στο κακό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου