Σκοπός


Η ομάδα Εθελοντές Θεσσαλονίκης-Αγάπη χωρίς Σύνορα δημιουργήθηκε από απλούς ανθρώπους. 

Τον Ιούνιο του '15, λίγα άτομα από την Θεσσαλονίκη συναντήσαμε στο Κιλκίς μια ομάδα που μόλις είχε ξεκινήσει να στηρίζει πρόσφυγες  στην περιοχή της Ειδομένης. Ταχθήκαμε δίπλα τους από την πρώτη στιγμή σε ένα κοινό έργο. Σταδιακά η ομάδα μας μεγάλωσε, χρειάστηκαν αποθήκες, κόσμος, τρόφιμα.

Ένα ολόκληρο πλήθος εθελοντών και ανθρώπων με διάθεση να βοηθήσουν αναπτύχθηκε. Πράγματα άρχισαν να καταφθάνουν πια από όλη την Ελλάδα. 

Στη Θεσσαλονίκη γίναμε πάνω από 200 ενεργοί εθελοντές που συμμετέχουν στο μαγείρεμα ή στις αποστολές ή στην αποθήκη. Η αγάπη, μας ξεπέρασε όλους και η ομάδα συνεχώς μεγαλώνει διευρύνοντας τα όρια του σκοπού της.

Τρεις φορές την εβδομάδα η ομάδα μας ταξίδευε επί μήνες στην περιοχή της Ειδομένης για να μοιράσει δωρεάν στους πρόσφυγες, φαγητό, είδη προσωπικής υγιεινής, ρουχισμό και ανθρώπινη συμπαράσταση κυρίως. Αυτό το διάστημα έχουμε επικεντρωθεί σε χειμωνιάτικα ρούχα που είναι άμεση ανάγκη και παπούτσια.

Παράλληλα, η δράση αυτή μας ενέπνευσε να στραφούμε πέρα από τους πρόσφυγες της Ειδομένης.

Έτσι στρέφουμε το βλέμμα μας εδώ και καιρό στους άστεγους της πόλης μας, σε ευπαθείς ομάδες, οικογένειες που έχουν ανάγκη από βοήθεια.

Στόχος μας, είναι η αλληλεγγύη και η προσφορά βοήθειας προς κάθε συνάνθρωπό μας, έξω από σύνορα, έξω από θρησκείες και χρώμα

Στόχος μας επίσης είναι και η προτροπή ομάδων, η αφύπνιση του εθελοντισμού σε παιδιά και σε όσους επιθυμούν να προσφέρουν και να γνωρίσουν τις δυνατότητες της αγάπης τους.

Το τελευταίο διάστημα ήρθαμε σε επαφή με σχολεία, συλλόγους, Δήμους, φοιτητικές δράσεις. Εθελοντές μας δημοσίευσαν σε εφημερίδες, περιοδικά, δώσανε συνεντεύξεις σε ραδιόφωνα και τηλεοπτικά κανάλια.

Επικοινωνήσαμε και συνεισφέραμε στην ανάπτυξη του εθελοντισμού και θα συνεχίσουμε σε αυτό τον στόχο. Γιατί το καλό δεν κρύβεται ούτε σταματά.
Βοηθήστε την δράση μας.
Γίνετε φίλοι μας.
Γίνετε μαζί μας Εθελοντές της Αγάπης χωρίς Σύνορα.


Η κίνηση είναι ιδιωτική και συμμετέχουν απλοί ενεργοί πολίτες, έξω από συλλόγους,φορείς και πολιτικές θέσεις. Μας ενώνει ο κοινός στόχος βοήθειας και προσφοράς προς συνανθρώπους μας  που βρίσκονται σε κάποια δύσκολη θέση. Η εθελοντική προσπάθεια απευθύνεται σε συμπολίτες μας, ευαίσθητους στον ανθρώπινο πόνο, που επιλέγουν να μην κλείνουν τα μάτια σε αυτά που συμβαίνουν γύρω τους. 

Στη πόλη μας. στα δικά μας σύνορα, στη δική μας χώρα, στην δική μας καρδιά, η Αγάπη δεν έχει Σύνορα. 

Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη για κάποιον από τους συνανθρώπους μας.

Στόχος μας είναι να γίνει γνωστή αυτή η προσπάθεια εθελοντισμού και αλληλεγγύης.


Ενημερώνουμε, κινητοποιούμε, μαγειρεύουμε και συγκεντρώνουμε τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης. Οργανώνουμε αποστολές όπου υπάρχει ανάγκη.

Δείτε τα : ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ


Συντονίζουμε ομάδα μαγειρικής όπου κάθε φορά πηγαίνουμε στην Ειδομένη μεγάλο αριθμό καλού σπιτικού φαγητού. Στηρίζουμε την προσπάθεια των συνανθρώπων μας στην αναζήτηση ενός καλύτερου αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου